2012. május 9., szerda

American Apparel, Amerika úttörő ruha manufaktúrája

A stílusában összetéveszthetetlen American Apparel az egyik legkomplexebb ruhagyártó cég a világon. A botrányokat generáló plakátokon túl a los angeles-i bázisú vállalat nem csak nagy számokat, de úttörő szervezést is fel tud mutatni. Talán túlzás lenne azt állítani, hogy az európai Benetton amerikai megfelelője, de azért van némi párhuzam.

Néhány tény az American Apparelről:

- 1989-ben alapította DOV CHARNEY és néhány alatt Amerika leggyorsabban fejlődő vállalatává vált.

- A Los Angelesben található központi gyár teljes felszereltséggel rendelkezik a tervezőasztaltól a ruhafestő üzemen át az utolsó gomb felvarrásáig mindent helyben van.

- A cég ideológiájának és stratégiájának része, hogy a termékkészítés fázisait NEM ADJÁK KI KÜLFÖLDI, OLCSÓBB MUNKÁSOKNAK, olyannyira, hogy az American Apparel dolgozói büszkélkedhetnek a ruhaipari munkások legmagasabb fizetésével a világon

- A cégnek köszönhetően AZ AMERIKAI TÖRVNYEKBEN HALADÓ SZELLEMŰ VÁLTOZÁSOK TÖRTÉNTEK, többek között a munkaügyi jogokra vonatkozóan.

- Mára több, mint 200 ÜZLET van világszerte, melyeknek berendezése, kirakata és minden szegmense az American Apparel ellenőrzött profiljához tartozik.

- A cég vezérigazgatója ma is DOV CHARNEY, aki a (nem kevés botrányt kiváltó és többsoron betiltott) provokatív, szexuális utalásokkal teli REKLÁMJAINAK alkalmankánt még SZEREPLŐJE is.

- A modellek legtöbbször teljesen HÉTKÖZNAPI FIATALOK vagy a cég dolgozói átlagos ruhamérettel.

- Az American Apparel szívügyének tekinti, hogy a politikában és társadalomban INKORREKT NÉZETEK ELLEN HARCOLJON, (még akkor is ha ezt sokan vallási vagy más szemszögből sértőnek találják..) valamint adakozóan részt vesz különbüző segélyszervezetek munkálataiban.

- A világszerte látható reklámanyagoknak köszönhetően vállalatnak több pere is volt szexuális zaklatás vádjával (nem mellékesen Terry Richardson előszerettel fotóz a brandnek, ami sok mindent megmagyaráz:)

- Felnőttruházat mellett gyerek- és kutyaöltözeteket, valamint kiegészítőket is gyárt.

- A ruhák hívószavai: HOMOGÉN SZÍNEK és 100% PAMUT.

- Legközelebbi üzlet: Ausztriában, de ONLINE rendelást HAZÁNKBA IS szállítanak

Nem csak a 18-as karikás filmek marketing starégiája a csupasz testekkel való közönségösztönzés. A híres/ hirhedt fotók közül a disztingváltabbak (ÉN CSÍPEM:)



Dov Charney, a cég vezérigazgatója rózsaszín alsóban pózol




Woody Allen















Info és képek forrása: American Apparel, Wikipédia




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése