2012. január 9., hétfő

Nick Cave, minden mozzanata művészet

Van Nick Cave. Az ausztrál rockzenész. Most nem róla lesz szó. Hanem Nick Caveről, az amerikai színesbőrű művészről, aki képzőművészetben, divatban, táncban és sok más alkotó jellegű tevékenységben érdekelt. Művészi sokoldalúsága alkotásában sem létezik egymás nélkül, aminek jó példái a ,Soundsuits' névre keresztelt szobor-jelmezek...vagy jelmez-szobrok. Jelmezek, a maguk felölthető jellegében, ahogyan transzormálnák, füldöntúli lényekké módosítanák viselőiket, HA nem lennének funkciójuktól megfosztva, szoborként kiállítva a Chelsea-i Mary Boone illetve a Jack Shainman galériákban. A hangsúly nem is a prezentáláson van, hanem azon a sokrétű, aprólékos munkán és gondolaton, amit minden egyes darab képvisel!

A művész munka közben


Nick Cave elmondása szerint alkotás közben, mint színesbőrű gondolkodott az embereket ért atrocitásokról és megszégyenítésekről. Ennek jelképei a megalkotott figurák is, akik mozgás közben különböző hangokat képeznek. 




Szerintem a kosztümök zseniálisak, különösen a fej körül keringő, millió apró gondolat a kedvencem







A jelmezek inspiratívak és tele vannak energiával! Már látom is magam előtt a kis bolygót, amin ezek a lények dobozokba gyűjtik a földi történések fájdalmas fejezeteit és jó mélyre elássák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése