2011. december 23., péntek

HátraArc!

Hamarosan vége az évnek. A megfeszült utolsó probálkozások, hogy kihozzuk az esztendő hátralevő részéből a maximumot, arra késztetnek minket, hogy elgondolkozzunk, hogyan is zongoráztuk le az elmúlt tizenkét hónapot. Ki jobbra, ki keservesebbre számít a misztikus 2012-es évre, mindenesetre a nagy lélegzetvétel és búcsúzkodás előtt érdemes tárgyilagosan is sorba venni, hogy zajlott az előző év. Íme az enyém:)

Szerencsés évkezdést tudhattam be maganak ebben az esztendőben, hiszen alig, hogy fordult a naptár lapja, már röppentem is Milánóba (a vizsgaidőszak kellős közepén természetesen), hogy egy kedves barátnőmmel találkozzak ott. A sok látnivaló mellett legnagyobb bánatomra, a 2010-ben nyílt Museo Del Novecento-t (http://www.museodelnovecento.org/) többórás, kígyózó sorok okán nem sikerült megnéznem. Ehelyett viszont látogatást tettem a 10 Corso Como (http://www.10corsocomo.com/) bámulatos kis világába, ami mára az egyik legösszetettebb szolgáltatásokat nyújtó concept store.

10 Corso Como kávézó része

A 10 Corso Como-n belül található a Galleria Carla Sozzani

A concept store része a Carla Sozzani Galéria is, melynek ha más magyar vonatkozása tudtommal nincs is, annyi mindenképp, hogy itt is megvehető az imádott magyar divat- és művészeti kiadvány, a The Room magazin (http://theroom.hu/), ami a következő pontja a 2011-es visszatekintésemnek, hiszen volt szerencsém ott tölteni a szakmai gyakorlatomat ( sőt annál még egy kicsit többet is), mint stylist asszisztens részt venni a babonás, 13-as lapszám munkálataiban és együtt dolgozni Meghan Collisonnal, aki többek között az új Prada kampány reklámarca is.



A kisvideo a http://models.com/ kezdőoldalán is megjelent!

Az tavaszi hónapok a szakmai gyakorlat mellett a szakdolgozatról és a diplomakiállításról szóltak. Tulajdonképpen többesszámban, hiszen a Kodolányi János Főiskola mellett, a Krea Kortárs Művészeti Iskola végzett diákja is lettem. Utóbbi intézmény diplomás hallgatóinak kiállítása a Gozsdu udvarban volt és nem kevés előkészületet igényelt.


Az Abszurd narratíva című diplomamunkám egy mozgatható mágnesjátékban öltött testet:)

Az Abszurd narratívához tartozó kisvideó, stáblistával

A pihenős nyár után mindig beindul egy kicsit a szeptember, hiszen a jó idő mellett megkezdődik az aktív mozgolódás Budapesten is. Matisz Aliz invitálására, először szeptemberben ültünk össze és beszéltünk a Marshmallows Kids-ről (http://marshmallowskids.hu/), az októberi első fotózások után pedig, novemberben elindult a web- és facebook oldalunk is. Tudni kell azonban, hogy amelett, hogy nagyon élvezzük amit csinálunk, rengeteg dologgal szeretnénk még kiegészíteni a tevékenységünket, amiről hamarosan tájékoztatjuk a közönséget!

A Marshmallows Kids legfrissebb fotói közül

Az őszi szezon elengedhetetlen divateseménye a Marie Claire Fashion Days, aminek koordinálásával ismét Dóra Krisztát bízták meg, ami egyben nekem is feladatot jelentett október közepén, hiszen a backstage koordinálása egy ekkora eseményen nem kis teljesítmény. Így többfős csapat dolgozott a sikeres produkción, ami a Vam Design Centerben zajlott le. A sikeres rendezvényen felvonultatott ruhadarabok igen vegyes viszhangot váltottak ki. Az ízekre boncoló kritika senkit sem kímél: http://az-allur.blogspot.com/.

A kép forrása és a bemutatóról bővebben:

Az év utolsó hónapjába talán annyi programot sűrítettem, mint az előző néhányba összesen. Érmezei Lili Zoé kiállítása a Telepen igazi újdonság a fotográfia témakörében. A fiatal művész skype-on keresztül instruált modelljei kerültek lefotózásra és kiállításra, ezzel egy új koncepciót prezentálva a digitális média felhasználására.

Kép forrása: Telep facebook oldala

Az Ourstyle Boutique karácsonyi dekorációja már szót kapott az oldalon, a USE karácsonyi vásárának enteriőrje pedig egy más megközelítésben ugyan, de egy újabb feladat volt a karácsonyi listán. A két napos enteriőr építés hálás feladat volt, hiszen ahogy a KlassDSign cikkben is látszik: http://klassdsign.com/2011/12/09/no-2-use-temporary-xmas-edition/, a semmi közepén épült meg a hangulatos vásár környezete.



Nem késő számotvetni arról, hogy mennyire voltunk lusták vagy aktívak az elmúlt évben. A karácsonyi jócselekedet úgyis duplán számít;)
Mindenesetre én legalább ennyi izgalmas teendőt kívánok magamnak a következő évre is.
Nektek pedig BOLDOG KARÁCSONYT!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése