2012. január 25., szerda

Az impressziók illatai

Mindenki máshogyan őrzi az emlékeit. Sokan képekben, felelevenített jelenetekben, bizonyos epizódok zenéhez, hangokhoz, időjáráshoz, hangulathoz és még ki tudja mihez köthetőek. Nálam az illatok a biztos visszaemlékezés forrásai, sokszor annyira, hogy egy-egy kozmetikai terméket soha többé nem használok, mert az illatáról az életem egy rosszabb periódusára asszociálok. Nyilván igaz ez a szép emlékekre is, de nemcsak én, hanem Ben Gorham is ezen az elven működik. Az a Ben Gorham, aki indiai és kanadai szülőktől származik, gyerekkorát Torontóban és New Yorkban töltötte, majd Stockholmban telepedtek le, ahol 2006-ban megalapította saját illatmárkáját, a Byredo-t. Annak ellenére (vagy talán pont ezért), hogy a 31 éves parfümkészítő képzőművészetet tanult, zseniális érzéke van az aromák komponálásához, melyben utazásai, emlékei, személyes tapasztalatai inspirálják.

Az egyedi illatok, a svédekre jellemző letisztult, de sajátos brand arculat, valamint a parfümőr impozáns megjelenése hamar a művészeti és a divatszféra kegyeit is elnyerte.


Mr Ben Gorham



A ,,Hét fátyol" a Byredo legújabb illata.

A brand weboldalán minden aroma mellett elolvashatjuk az összetételt és az illatot inspiráló momentumokat.


A Tree House illatgyertya



A kézzel csomagolt parfümök az M/M Paris részére


M/MINK a Byredo és az M/M Paris kollaborációjának illata.
A japán ihletésű kampányképek pedig szuperek!


A stockholmi üzlet belső tere.

Byredo store található még Londonban, Párizsban, New Yorkban, Milánóban, Tokióban, Berlinben és Amszterdamban, illetve az illatok megrendelhetőek a márka honlapján. Nem mellékesen az áruk sem megfizethetetlen!



Az Inez Van Lamsweerde és Vinoodh Matadin fotóspáros egyik képe inspirálta a Kirsten-96 nevet viselő illatot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése